Falsch erzog'n

Bild von ego
Bibliothek

Als Kind habt 's ma beibracht,
wia 's Lacha geht
und was ma unter „Lacha“ versteht
und dass ma 's duat,
halt wenn oan was g'freit …
… und dass ma – zum Beispui -
wenn 's oan hihaut auf d'Stoana …
halt ned lacha duat,
sondern woana.

Mei …
hätt 's ma 's halt beibracht
andersrum!
Des fand' i ned dumm …
… da bräuchat i heit oft
nix anders mehr macha
als an ganz'n Tag bloß lacha und lacha …
… da bräuchat i d' Zähn' ned so oft
z'sammabeiß'n …
da …
da … dat 's mi vor Lacha
manchmal bald z'reiß'n!

In dem Punkt -
nix für Unguat -
aber …
's is wirklich ned g'log'n -
da habt 's mi
halt oafach
falsch erzog'n!

entstanden am 1.Dezember 1985

Rezitation:

Rezitation: gelesen am 3.1.2017

Interne Verweise

Kommentare

04. Jan 2017

Dein Bild und Gedicht
Sind zum Weinen NICHT!

LG Axel