Dearf 's des geb'n, bloß weil 's as halt gibt?

Bild von ego
Bibliothek

Umgeh'
deat 's es mit eurer,
mit meiner,
mit unsrer Welt ...
als bräuchat 's as bald nimmer …
… als hätt's es beim NECKERMANN
scho a neue b'stellt!

Jetzt amal echt … ohne Spaß …
geh, lasst 's mi mit euch ned lang' streit'n:
Habt's ebba scho so a neue, a g'sündere, bessere Welt
auf da Seit'n … ?

… oder
seid's es wirklich so narrisch
und
denkt's ned an danach
und
treibt's es d'rum oiwe schlimmer … !?

… ja,
dann pfüad di God …
… ja,
dann moan i g'rad,
des is mei Welt bald nimma … !

geschrieben am 8. Mai 1986

Rezitation:

Rezitation: gelesen am 31.1.2017

Interne Verweise

Kommentare