Door jou

Bild von Dieter Hagerbrecht
Bibliothek

ik zie iets smelten in je ogen
ondanks de diepte en de val
van mijn aandacht in het oneindige.

ik voel iets warms onder je vingers
van alle kou gespaard, doorheen
een kleine stroom van lava onderhuids

ik hoor een echo in je oorschelp
fluisterzacht - een stille aai
doorboort de schreeuwen van verdriet

ik ruik de warme woorden in je haar
tuimelend geketend in je nek
de vrije val door jou gestopt.